Citytrip Kuala Lumpur


Wij verbleven in Homestyle Hotel Kuala Lumpur, een klein hotel op loopafstand van openbaar vervoer en om de hoek van Jalan Alor, een van de Streetfood straten van Kuala Lumpur waar je dan ook voor weinig geld heerlijk kunt eten.

Voor ons was dit de perfecte uitvalsbasis om in een paar dagen zo veel mogelijk van Kuala Lumpur te ontdekken.

Openbaar vervoer is hier supergoed geregeld en ook prima betaalbaar, wij hebben dan ook regelmatig gebruik gemaakt van de monorail. Dit wil niet zeggen dat het een straf is om af en toe een flink stuk te wandelen in deze leuke stad, maak een wandeling door Petaling street (china town) of wandel door het park om even tot rust te komen.

 

Mijn lieve (toen nog) vriend had thuis al een leuke verassing voor mij bedacht en heeft mij hier getrakteerd op een heerlijke lunch in het ronddraaiende restaurant Atmosphere360. Dit restaurant bevind zich op 280 meter hoogte in de KL-Tower waar je dus een 360 graden uitzicht hebt over Kuala Lumpur. Vergeet geen nette kleding in je tas te stoppen want anders kom je er hier niet in en moet je al die lekkere toetjes missen.

Nog zo'n hoogtepuntje (of 2 eigenlijk) zijn de identieke Petronas Twin Towers, met een hoogte van 452 meter kun je deze dan ook vanuit bijna elk punt in Kuala Lumpur zien. Wij zijn 's avonds een drankje gaan doen in de Skybar @Traders Hotel en hadden vanaf hier een geweldig mooi uitzicht over de torens en de fascinerende lichtjes. Tip! Bestel een LycheeRosé, eigenlijk veel te duur maar deze maakt het plaatjes wel helemaal af!

 

Natuurlijk hebben we ook verschillende avondmarkten bezocht en hier wat lekkernijen geprobeerd, sorry niet allemaal want sommige dingen zien er toch wel iets te exotisch uit zullen we maar zeggen. Wel hebben we wat bekendere "restaurants" opgezocht zoals het Hard Rock Café en TGIF (Thank God It's Friday) Geen culinaire hoogstandjes maar wel lekker gegeten.

 

Om de drukke stad even te ontvluchten hebben wij een tripje naar FRIM (Forest Research Institute of Malaysia) gemaakt. Dit is een door de overheid beheerd bosreservaat dat in het district Kepong ligt. Je kunt hier naartoe om te ervaren hoe het is om in een Maleisisch regenwoud te zijn, zonder dat je hiervoor ver hoeft te reizen. Hier kom je relatief weinig toeristen tegen, kun je lekker pootje baden met de lokale bevolking en spots je misschien ook nog wel een paar aapjes! 

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke dingen te doen in deze geweldige stad maar ja voor ons was het alweer tijd om door te reizen.

Wij verbleven hierna nog 10 dagen op het prachtige eiland Langkawi, maar daarover later meer!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0